Данаил и Йоанна

Интимна и автентична история, пълна с красота

С огромно нетърпение очаквах сватбения ден на Данаил и Йоанна, затова и искам да ви разкажа малко повече за него. Когато ми казаха идеята си за селска интимна сватба, аз просто се размечтах! Бяха избрали този важен ден да се проведе в родната къща на Йони в с. Поповци, Габровско, Стара Планина. Предните няколко дни те двамата с техни близки приятели украсяваха цялото място – всичко беше дело на младоженците, от малките надписи до арката и украсата на мястото за празненството. Всичко беше аранжирано със стари автентични селски предмети, намерени в къщата. Портата за влизане беше направена от стари дървени селски врати. Местата за сядане по време на церемонията бяха направени от бали сено, подаръците за гостите бяха ръчно направени от младоженците, а всички цветя за украса – букетчетата и арката, сушени или свежи, бяха набрани от градината на бабата на Йони. Като добавим лампичките и знаменцата, беше просто мечта! Не можех да се спра да снимам! Естетика!

Денят им започна с подготовка в централната част на гр. Габрово, където Йони сама се гримира и фризира в тихата и спокойна стая. След това потеглихме към с. Поповци, където се проведоха церемонията и празненството. Церемонията, водена от техни близки приятели, беше толкова интимна, естествена и непринудена! Денят беше изключително горещ, но сякаш никой не обръщаше внимание на жежкото слънце. След церемонията се отправихме към сватбената фотосесия, за която Йони и Дани бяха избрали близка панорамна планинска поляна, от която се виждаха върховете Шипка и Бузлуджа. Празник на любовта беше! Тези двамата се обичат толкова много и са толкова естествени!

А вечерта тепърва започваше … Цялото празненство изобилстваше от танци, мили думи от младоженците към гостите, думи от родителите, много сълзи, смях, музикални поздрави от приятели, много семейна обич и нестандартни игри. Леките гърмежи, светкавиците и силният вятър само добавяха щипка украса от Твореца към цялата идилия. Не мога да не обърна внимание на най-красивата торта, която съм виждала до момента, украсена с хербаризирани цветя и направена от самата Йони. Не просто торта, а изкуство! Не можех да си сваля очите от нея!

Вечерта завърши с приятен летен дъжд, който подкани всички гости към закритото място, където сгушени и леко мокри, всички гледахме презентация със снимки на Дани и Йони от детството им до днешни дни. А в последствие дъждът, който обича да е спътник на сватбите, които снимам, не успя да ги спре да продължат да танцуват и да се радват на любовта си.

Тези двама мои любими хора не направиха просто формална сватба. Те вложиха от себе си във всеки малък детайл и това направи целия ден толкова уникален и незабравим. Винаги ще помня тази сватба.

SHARE THIS STORY